Ordningsregler

Bäckehagens Ordningsregler

 

ReglerOrdningsregler kan anses som överflödiga men i en Samfällighetsförening kan det ibland uppstå oenighet eller konflikter husägare emellan och då är det bra att ha ett dokument att visa upp vad som gäller i vårt område.
Ordningsregler är till för att skapa bra grannsämja samt att värna om vårt bostadsområde, anläggningar o dyl. Det är viktigt att poängtera att ordningen är vårt gemensamma ansvar. Ordningsreglerna är också till för att skapa trivsel i vårt område.

FORDONSTRAFIK

På våra gång- och cykelvägar är fordonstrafik generellt inte tillåten. Fordonstrafik inom området får endast förekomma för tillfällig i- och urlastning i max 15 minuter. Vid dessa tillfällen skall stora försiktighet iakttagas.

Mopedåkning på gång- och cykelvägar får endast förekomma närmaste väg till och från mopedens uppställningsplats. Vid dessa tillfällen skall stor försiktighet iakttagas.

Skoteråkning är inte tillåten inom området.

Biltvätt är inte tillåten i området.

GARAGE OCH P-PLATSER

Inom området och på samfälld mark är parkering ej tillåten förutom i garage, på p-platser och gästparkeringar

Uppställning och långtidsparkering av avställda bilar samt husvagnar är inte tillåten på p-platser inom området eller på samfälld mark

Av utrymmesskäl tillåts inte parkeringav lastfordon på förhyrda p-platser

Besöksparkeringarna är ENDAST avsedda för privata besökande till boende i området. Att använda besöksparkeringarna i egen näringsverksamhet i området är ej tillåtet.

Garagen är endast avsedda för bilparkering

Garagedörrar skall alltid vara låsta. Olåsta dörrar lämnar tillträde till hela garaget.

Garagetaken får ej beträdas.

Sopa och skrapa undan snö och is vid tröskeln till garageporten

Uttag för motorvärmare är kopplade till tidur. Inkopplingstiden är och skall vara tre timmar vid varje påslag. Om fel uppstår, anmäl detta till styrelsen.

Missbrukas våra ordningsregler vad gäller parkering kan detta leda till p-böter.

Missbrukas våra ordningsregler vad gäller förhyrd p-plats och motorvärmarplats anser styrelsen att Du förverkat Din hyresrätt och återtar platsen med omedelbar verkan.

Ingrepp i funktioner på tidur för motorvärmare är ej tillåten.

Kostnader som uppstår för att återställa tiduret till ursprungligt skick betalas av hyresinnehavaren.

 VÄGAR, GRÖNYTOR OCH LEKPLATSER

Vägar, grönytor, staket, buskar, träd, lekplatsutrustning m m är allas vår egendom. Alla 92 fastighetsägare har 1/92 del av ansvaret för ordningen i området och skall hjälpa till med skötsel och städning under året.

Dumpning av  trädgårdsavfall eller andra sopor är inte tillåtet inom området eller på samfälld mark

Gemensam städning av samfälld mark sker höst och vår. Vid dessa tillfällen är alla skyldiga att närvara. Städningen organiseras områdesvis av städledare som utses en gång per år. Information till samtliga städledare lämnas av styrelsen inför vårstädningen. Funktionen som städledare cirkulerar i varje städområde. Städledaren upprättar bl a ett gräsklippsschema för sitt område som sedan gäller under året. Städledaren ansvarar för samordningen i sitt städområdet årsvis, mellan vårstädningarna.

Samfälligheten ansvarar för snöröjning och sandning av samtliga cykel- och gångvägar samt garageplan.

Rastning av husdjur får INTE ske på samfälld mark.

Hundar skall vara kopplade på samfälld mark.
Åtgärder på gemensamhetsanläggningarna får inte utföras av medlemmar utan klartecken från styrelsen. Det är t ex förbjudet att utan godkännande ta ner träd på samfälld mark, vilket om så sker betraktas som egenmäktigt förfarande.

FÖRRÅD

Det finns ett gemensamt förråd i en av garagelängorna vid p-plats 3. I detta förråd finns skottkärror, motorgräsklippare som endast får användas för samfälld mark. Motorgräsklippare skall rengöras efter användning innan de ställs tillbaka i förrådet. Nyckel till förrådet är sedan tidigare utdelat till varje fastighet. Fastighetsägaren är ansvarig för sin egen nyckel. Stegar förvaras på plank, p-plats 3. Nyckel finns i inre förrådet.

ÖVRIGT 

Fel och brister inom området skall anmälas till styrelsen

Om Du förvarar saker i våra gemensamma garage gör Du det på egen risk – samfälligheten har ingen försäkring som avser privat egendom i våra garage.

Reviderat 2016-11-16